Justitie levert vermeende BTC-mijnbouw Ponzi-operator uit Panama uit

Het leiderschap van de AirBit Club is verzameld in New York City en zal worden aangeklaagd voor het stelen van „lidmaatschapsgelden“ om enorme marketingevenementen en een uitbundige persoonlijke levensstijl te financieren.

Volgens een aankondiging van maandag hebben het Amerikaanse ministerie van Justitie en het zuidelijke district van New York uit Panama een leider uitgeleverd van de vermeende Ponzi-regeling AirBit Club

Gutemberg Dos Santos is een van de zes operators van AirBit Club die worden aangeklaagd, en de laatste die de VS is binnengekomen om voor de SDNY terecht te staan. Dos Santos heeft de dubbele nationaliteit van Brazilië en de Verenigde Staten. Autoriteiten aanvankelijkarresteerde vijf van de zes in augustus , met een zesde vermijdende autoriteiten tot oktober.

Het DoJ beweert dat AirBit Club „lidmaatschappen“ heeft verkocht die een gegarandeerd rendement beloofden. De zes exploitanten brachten hun opbrengsten op de markt als het product van de mijnbouwactiviteiten en handelsstrategieën van de club. Volgens het DoJ bestonden die operaties niet. In plaats daarvan gingen de contributies naar het financieren van verdere marketing over de hele wereld, inclusief massale evenementen om nieuwe leden te werven en jetset-levensstijlen voor zichzelf.

Sommige van deze evenementen zijn te zien op de nog actieve website van AirBit Club, waarvan de meest recente vorig jaar plaatsvond in Sao Paulo, Brazilië

Eén van de zes aangeklaagd was Scott Hughes, een Californische advocaat die het DoJ beweert, geholpen AirBit Club leiderschap „van, onder andere, helpen om negatieve informatie over AirBit Club en Vizinova van het internet te verwijderen“ – mogelijk door te dreigen smaad kostuums aan sluit afwijkende meningen.

Hughes wordt er ook van beschuldigd de operatie te helpen bij het witwassen van inkomsten via verschillende klantrekeningen.

Een van de beroemdste Ponzi-schema’s in crypto is PlusToken, dat onlangs zag dat meer dan $ 4 miljard aan crypto-activa in beslag werd genomen door de Chinese overheid.