Twitter Hackers hebben toegang tot 36 DM’s van Compromised Accounts in Large Scale Bitcoin Scam

„Wij geloven dat voor maximaal 36 van de 130 doelwitaccounts de aanvallers toegang hadden tot de DM-inbox, waaronder een gekozen ambtenaar in Nederland. Tot op heden geven we niet aan dat enige andere voormalige of huidige gekozen ambtenaar toegang had tot hun DM.“

Twitter heeft een update uitgebracht na de hack van vorige week, waarbij meer dan 100 accounts werden gecompromitteerd. De sociale media reus bevestigde op 22 juli dat de hackers toegang hadden tot de directe berichten van sommige van deze blootgestelde rekeningen. Sommige opmerkelijke vermeldingen omvatten Geert Wilders, een verkozen ambtenaar in Nederland, en Coindesk’s.

„Wij zijn van mening dat de aanvallers voor maximaal 36 van de 130 doelwitaccounts toegang hadden tot de DM-inbox, waaronder één gekozen ambtenaar in Nederland. Tot op heden geven we niet aan dat een andere voormalige of huidige gekozen ambtenaar toegang heeft gehad tot de DM’s.“

Ze wilden echter benadrukken dat er geen aanwijzingen zijn dat andere voormalige of huidige ambtenaren, een soort van opluchting gezien Joe Biden en Barack Obama’s rekeningen, tot de gecompromitteerde behoorden. Niettemin, heeft de Tjilpen zich bij een lastige positie in het verleden de week gevonden, zou deze nieuwe ontwikkeling na een overzicht van de 130 rekeningen enkel het begin van frequentere updates kunnen zijn alvorens het platform volledig van de recente houwer terugkrijgt.

Het bedrijf communiceert met de account-eigenaren die werden blootgesteld, waarbij sommigen nog geen toegang hebben gekregen tot hun accounts. Met name deze hackers die voor $120.000 aan Bitcoin Trader hebben opgelicht door te tweeten met 45 van de accounts, hebben ook de twittergegevens uit het archief van 8 accounts gedownload, waaronder die van Coindesk.

Er komen nu kriebels van belanghebbenden, waaronder federale wetgevers op het gebied van de veiligheidspraktijken van Twitter. De DM’s van het bedrijf zijn eerder onder de maat gehouden als het gaat om versleuteling. Het is echter niet duidelijk of de hackers direct via het gecompromitteerde administratieve hulpmiddel toegang kregen tot de inbox. Met de FBI en andere instanties die nu op de zaak zitten, zou het wel eens sneller kunnen gaan dan we dachten!